• philia

Luottamustesti

Päivitetty: 19. maalis 2019Teen parhaillaan (vaikeaa mutta ihanaa) luottamusharjoitusta omassa elämässä yhden haasteen kanssa ja ajattelin jakaa ajatuksia siihen liittyen. Toivoen, että joku toinenkin saisi kipinän kokeilla samaa.

Luottamus ja usko viittaavat sanoina siihen, että jotain ei ole vielä näkyvissä, jokin asia ei ole muuttunut vielä käsinkosketeltavaksi, mutta oma sydän on jo kääntynyt kohti sitä, mikä on tulossa.

Luottamus maailmaan on elämäni tärkein vaikkakin välillä vaikea teema. Omasta näkökulmastani siinä ei ole kyse passiivisesta antautumisesta maailman voimille, vaan aktiivisesta hyvän vastaanottamisesta. Voin edelleen tavoitella niitä asioita, joita elämääni kaipaan ja jotka ovat minulle tärkeitä. Kyse on oikeastaan asennoitumisesta ja oman sisäisen tilan muokkaamisesta.

Näin joskus muutamia vuosia sitten mielikuvassani oman murehtimiseni kuin ukkospilvenä, joka tulee minun ja kaiken sen hyvän väliin, jota maailmalla olisi minulle annettavana. Kyse ei ole siitä, että sulkisin murehtimalla pois maailman tarjoamia lahjoja. Näen sen itse epäluottamuksen kaivona, johon helposti astun – aivan, kuten moni muukin kohtalotoveri. Tällöin mieli tuppaa unohtamaan sen hyvän, jota elämä on tähän mennessä tarjonnut. Ne yllätykset ja lahjat, joita ei olisi osannut odottaa. Ne täpärät ”pelastumiset”, kun toivo on ollut jo lähestulkoon mennyt. Jos ja kun luottamus tuntuu vaikealta, voi aloittaa pienestä. Katkaise murehtimisen siteet siten, että luotat maailmaan vaikka vain kahden tunnin verran. Lapsenomaisesti ja varmasti. Mieli haluaa takuulla muistella menneisyyden kauhuja tai spekuloida tulevaisuudella, mutta päätä olla kuulematta niitä ääniä. Tervehdi ne äänet rakkaudella ja anna niiden sen jälkeen mennä omia menojaan. Ne ovat vain ajatuksia!

En ole koskaan pettynyt omassa elämässä tämän harjoituksen tuloksiin. Päinvastoin, koen maailman monesti asettavan eteeni sellaisia koettelemuksia, jotka testaavat luottamustani ja muistuttavat taipumuksestani murehtia. Voin kertoa avoimesti, että olen tällaisen luottamusharjoituksen keskellä. En tiedä vielä, kuinka saan ratkaistuksi haasteeni, mutta tiedän sen ratkeavan. Luotan, luotan ja luotan siihen, että oma maailmani ei koskaan jätä pulaan sitä, joka aukaisee sydämensä ja tietää voivansa vastaanottaa, ei pelkästään hyvää, vaan parasta.

Jätä maailmalle tilaa yllättää sinut. Vältä sanelemasta valmiiksi niitä yksityiskohtia, jolla asiat ratkeavat tai menevät eteenpäin, vaan keskity ydinkokemukseen eli siihen iloon, rakkauteen ja kiitollisuuteen, joka on saapumassa. Se on itseasiassa jo sinun omistuksessasi! Muistuta itseäsi siitä, että koska aikaa ei ole olemassa, ei ole myöskään mitään saapuvaa tai mennyttä, vaan kaikki olevainen on käytössäsi samanaikaisesti. Kaikki, mitä elämääsi on tulossa, on jo sinussa. Ei ole mitään sellaista kuin ”itsen ulkopuolella”, vaikka siltä joskus tuntuisikin. Anna itsellesi sisältä käsin kaikki se, mitä tarvitset, olipa kyseessä sitten rakkaus, taloudellinen turva, terveys, työ, luovuus ja ilo, ystävyys, seikkailut ja elämykset. Ne kyllä manifestoituvat elämääsi. Omat sisäiset mielikuvasi muokkaavat todellisuutta maagisella tavalla, joten valitse ne huolella. Valitse huolella ne sanat, joita käytät sisäisesti.

Manifestoimisen yksi salaisuus on siis elää jo nyt sisäisesti todeksi sitä tilaa, johon haluat päästä. Raamatussa sanotaan muuten hauskasti ja yllättävän totuudenmukaisesti, että sinapinsiemenen verran uskoa (aka luottamusta) voi jo siirtää vuoria. Haluaisitko testata kanssani tämän sinapinsiemenen mahtia jo tänään?


Mippi


50 katselukertaa

© 2019 Philia. Proudly created with Wix.com