• philia

Laihduttaja, tämä on sinulleMuutosvalmentajana kohtaan henkilöitä, jotka ovat kokeilleet jo monenlaisia laihdutustapoja. Vararengas vyötäröllä kuitenkin pysyy, samoin kuin ajatus laihduttamisesta. Joten sinä joka olet kokeillut jo erilaisia dieettejä sekä liikuntatapoja tuloksetta, tämä artikkeli on juuri sinulle.

Stressi aiheuttaa ylipainoa, mutta toisaalta ylipaino lisää stressiä. Ja stressi estää laihtumisen hyvin tehokkaasti. Kun me kärsimme stressistä, verenkierrossamme kiertää liikaa sokeria. Ja kun verensokerimme on koholla, kohoaa myös insuliini, eli hormoni, joka varastoi ylimääräistä sokeria rasvakudokseen.

Koska stressi lihottaa, mutta myös estää laihtumisen, laihduttamisen sijaan kannattaakin uskaltaa panostaa stressin hoitoon. Tiedän, että alkuun laihduttamisen lopettaminen voi tuntua pelottavaltakin:

Entä jos sitten vain lihon lisää?

Ei huolta. Laihduttamista sekä stressin hoitoa toteutetaan samantyyppisillä asioilla, mutta ratkaisevinta on muutos asenteessa. Tehokkuus ja pakko -ajattelu vaihdetaan hedelmällisempiin tapoihin. Jo se vaikuttaa stressiin myönteisellä tavalla ja laihtuminen mahdollistuu.

Vaikka liikunta hoitaa stressiä, se saattaa usein myös lisätä sitä, jos meillä on kielteinen asenne. Usein on, sillä lähtökohtaisesti laihduttaja saattaa kokea syyllisyyden tunteita eikä hyväksy itseään sellaisena kuin on. Tällöin liikuntaa suoritetaan ja vaikutukset kääntyvät päinvastaisiksi. Lisäksi liikuntaa harrastetaan usein tehokkuus ensisijaisena prioriteettinä, ei niinkään tekemisen laatu ja stressin hoito tai ehkäisy.

Samanlainen ajatusmaailma voi sotkea myös ravitsemuksen. Laihduttaja saattaa syödessään tuntea syyllisyyden tunteita. Ne lisäävät stressiä, ja tällöin vaikeutuu laihtumisen lisäksi myös ruuansulatus.

Joten, miten olisi seuraavanlainen muutos: lopeta laihtumisen ajattelu ja tavoittelu sellaisenaan, ja keskity stressin hoitoon.


Se tapahtuu näin:

1. Opettele rentoutumaan esimerkiksi hengitysharjoitusten, musiikin, tuoksujen, rauhallisten luontokävelyjen tai läheisen seuran avulla. Rentoudu joka päivä, myös kesken työpäivän. Jos huomaat hoitavasi stressiä syömällä, hanki siihen tukea. Harjoittele tunnetaitoja sekä mielenhallintaa, mikäli siihen on tarvetta. Monella on.

2. Liikunta on ehdottomasti hyväksi, mutta liian raskas ja suorittava liikunta kääntyy itseään vastaan. Vähempikin riittää. Liiku kuitenkin joka päivä jollain tavalla, niin aineenvaihdunta sekä mieli kiittävät. Aloita aamusi esimerkiksi kevyellä venyttelyllä, muutamalla kyykyllä sekä punnerruksella ja herättele keho näin. Tämä vaikuttaa positiivisesti itsetuntoon saakka! Ota kesken päivän itsellesi hetki, ja pyrähdä valoisan aikaan ulos kävelylle tai kevyelle hölkälle. Lyhytkin aika riittää. Pyörittele illalla nivelet läpi voidellaksesi ne, ja lisätäksesi liikkuvuuttasi.

3. Syö hyvää tekevää, ravitsevaa ruokaa säännöllisesti. Runsaasti ravinnetiheitä ruoka-aineita kuten kasviksia ja vihanneksia, jotka eivät nosta verensokeria ja saa insuliinia varastoimaan ylimäärää rasvakudokseksi. Jätä siis nopeat hiilihydraatit, valkoinen sokeri ja vehnä juhlapäiville.

4. Turvaa riittävä määrä unta.

Näillä ohjeilla pääset pitkälle. Jos kaipaat apua, neuvoa tai ohjausta johonkin osa-alueeseen näistä, meiltä Philiasta sitä löytyy.


14 katselukertaa

© 2019 Philia. Proudly created with Wix.com