• philia

"Pitäisikö erota?"

Tämä on yksi tyypillinen kysymys, jonka kanssa asiakkaat vastaanotolle tulevat, yksin tai yhdessä.


Kun eropohdinnat pyörivät mielessä, on kuormitus aikamoinen. Oma mieli ja joskus myös kulttuurimme syöttävät ajatuksia siitä, että miksi jääminen on tärkeää ja toisaalta milloin on hyvä luovuttaa.


Haastavinta onkin se, että ainakaan mikään ulkopuolinen taho ei pysty antamaan selvää ohjetta näin ison päätöksen tekemiseen. Monelle pelottavin kysymys on kuitenkin, että mitä, jos teenkin kamalan virheen erotessani. Tähän pohdintaan sanon usein, että mitä, jos elämässä ei olekaan vääriä tai oikeita ratkaisuja. On vaan tekoja, jotka johtavat kohti erilaisia todellisuuksia.Yksi hyvä mielikuvaharjoitus omaan eropohdintaan ja lopputulosten punnitsemiseen on aikajanaharjoitus.


Mieti mielessäsi tilannetta kolmen vuoden päähän. Peilaa sitä, miltä elämäsi näyttää, jos päätät jäädä. Mitä asioita huomaat? Minkälainen olosi on tässä tilanteessa? Mitä tekoja ja toimintoja tilanne Tee sama harjoitus ja kuuntele oloasi ja visioi todellisuuttasi, jos päätät erota.


Tämä pieni harjoitus ei välttämättä anna sinulle automaattista ratkaisua. Se voi kuitenkin antaa osviittaa siitä, mikä on merkityksellistä ja tärkeää huomioida. Myös kehoa kannattaa kuunnella. Epävarmuus ja pelko tuntuu kireytenä, luottamus ja toivo pehmentää koko olemusta. On ehkä helpompi hengittää.Olet lämpimästi tullut vastaanotolleni tekemään lisää harjoituksia, visioimaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia ja keräämään rohkeutta ja voimaa tarvittavien toimien tekemiseen.


Mippi

45 katselukertaa

© 2019 Philia. Proudly created with Wix.com